Zapečené filé na špenátě

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g špenátu
2 cibule
lžíce másla
sůl
pepř
800 g rybího filé
0,25 l vývaru ze zeleniny
100 ml bílého vína
3 rajčata
1 citrón
250 g sýra gouda
rostlinný olej
špetka tymiánu


Postup
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme.



www.netkucharka.cz