Sledi nadívaní houbami

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g čerstvých sleďů
1 sklenice mléka
40 g sušených hub
1 houska z předešlého dne
2 cibule
0,3 sklenice oleje
sůl
pepř
2 vejce
0,5 sklenice strouhanky
3 lžíce hladké mouky


Postup
Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby opláchneme, zalijeme malým množstvím vody, uvaříme, scedíme (vývar si ponecháme) a nadrobno nakrájíme. Housku namočíme ve vývaru z hub a dobře vymačkáme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cinbuli, přidáme houby a vymačkanou housku, osolíme, opepříme, zamícháme a několik minut smažíme. Sledě vyjmeme z mléka necháme okapat, osolíme, do každého vložíme houbovou nádivku. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, sledě zaprášíme moukou, obalíme ve vejci a ve strouhance. Smažíme dorůžova 3-4 minuty z každé strany. Podáváme s bramborami a salátem ze syrové zeleniny.



www.netkucharka.cz