Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
16 obřích krevet
2 stroužky česneku
1 feferonka
2 snítky rozmaýnu
0,5 svazku tymiánu
4 lžíce olivového oleje
800 g čerstvých rajčat
sůl
pepř
Postup
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku pokrájenou na kolečka a bylinky. Poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple. Rajčata necháme na sítu okapat, nahrubo je rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.
www.netkucharka.cz