Srbské rizoto

Kategorie: Rýže
Hodnocení: *****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g rýže
300 g vepřového plecka
sůl
30 g slaniny
2 lžíce oleje
0,5 lžičky sladké papriky
1 cibule
4 lžíce kečupu
4 lžíce strouhaného sýra
2 lžíce sekané petrželky


Postup
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme spařenou rýži, dobře promícháme, osolíme, dolijeme horkou vodou tak, aby tekutina přesahovala dva prsty nad rýži a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Na talířích poléváme rizoto kečupem, sypeme sýrem a petrželkou.



www.netkucharka.cz