Znojemská hovězí pečeně

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g zadního hovězího masa
60 g slaniny
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
cibule
vývar z masoxu
lžíce hladké mouky
sterilované okurky


Postup
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.



www.netkucharka.cz