Nákyp z krevet

Kategorie: Dary moře
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
50 g másla
100 g žampionů
100 g tvrdého sýra
30 g mouky
0,12 l mléka
2 vejce
1 lžička citronové šťávy
125 g očištěných krevet
sůl
bílý pepř
cayenský pepř


Postup
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme mouku a dobře rozmícháme. Za stálého míchání přilijeme mléko a necháme přejít varem. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh. Krevety, nastrouhaný sýr, houby a žloutky vmícháme do omáčky z mouky a ochutíme solí, bílým a cayenským pepře. Do této hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh a vše dáme do zapékací formy. Pečeme dokud nákyp nevyběhne.



www.netkucharka.cz