Rybí karbanátky na zelenině

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
700 g rybího filé
4 cibule
2 stroužky česneku
1 svazek petrželky
4 krajíce staršího bílého chleba
200 ml vlažného mléka
sůl
pepř
2 vejce
700 g bílého zelí
2 mrkve
2 vodnice
8 lžic oleje
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička sušeného tymiánu


Postup
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř, kostičky rybího filé, vymačkaný chléb, vejce a z hmoty vytvarujeme malé karbanátky. Zelí nakrouháme, mrkev a vodnici nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmahneme zbylou cibuli a zeleninu. Přidáme protlak a 100 ml vody, osolíme a okořeníme tymiánem. Karbanátky opékáme asi 5 minut dozlatova, pak je vložíme do omáčky a podáváme.



www.netkucharka.cz