Vepřový jazyk na česneku

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g vepřových jazyků
1 cibule
1 palička česneku
sůl
pepř
olej
2 bagety


Postup
Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme jazyky na chvíli do studené vody (aby se daly lehce sloupnout). Oloupané jazyky nakrájíme na asi 8 mm silné plátky a opepříme je. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, zbytek prolisujeme. Rozetřeným česnekem potřeme jazyky z obou stran a na rozpáleném oleji je opékáme. Poté přidáme nakrájený česnek a orestujeme. Housky rozpůlíme a rozpečeme je v troubě. Do housek vkládáme jazyky a podáváme se zeleninovým salátem.



www.netkucharka.cz