Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 krajíce toastového chleba
100 ml bílého vína
1 cibule
500 g lososa
sůl
estragon
kopr
petrželka
1 lžíce hořčice
1 vejce
2 lžíce citronové šťávy
pepř
2 lžíce oleje
100 ml smetany
200 ml zeleninového vývaru
1 lžíce směsi másla a mouky (1:1)
150 g eidamu
Postup
Kostičky chleba namočíme ve víně. Maso z lososa omyjeme, osušíme, vykostíme a najemno posekáme. Promícháme s cibulí, chlebem, posekanými bylinkami, hořčící, vejcem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Utvoříme karbanátky a smažíme z obou stran dozlatova. Vypečenou šťávu zředíme smetanou a vývarem. Vmícháme mouku s máslem a necháme rozpustit strouhaný sýr. Přidáme estragon, osolíme, opepříme. Karbanátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.
www.netkucharka.cz