Špagety Budvar

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g vepřové plece
tuk na smažení
2 středně velké cibule
rajský protlak
sůl
pepř
majoránka
0,25 l piva
hladká mouka na zahuštění
strouhaný sýr na posypání
1 konzerva žampionů


Postup
Na cibulce osmažené do zlatova prudce orestujeme maso pokrájené na kostky, osolíme a po vypražení uvolněné vody zalijeme protlakem (je dobré ho říznout kečupem - 1:1) a přidáme žampiony. Necháme osmahnout a zalijeme pivem. Dusíme zakryté na malém plamenu a podléváme vodou. Po změknutí masa zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a přidáme majoránku podle chuti (už nevaříme - majoránka by zhořkla). Uvařené špagety posypeme sýrem a přelijeme omáčkou.



www.netkucharka.cz