Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
750 g očištěného candáta
100 g másla
50 g cibule
bobkový list
celý pepř
2,5 dl bílého vína
1 žloutek
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
0,5 citrónu
1 lžíce kaviáru
5 dl smetany
sůl
Postup
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
www.netkucharka.cz