Kategorie: Poháry/zmrzliny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 velká jablka
1 citron - šťáva
6 lžic calvadosu
vanilkový cukr
500 ml vanilkové zmrzliny
200 g marcipánové hmoty
100 g moučkového cukru
Postup
Jablka omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme jádřince. Svaříme citronovou šťávu, calvados a vanilkový cukr. Do směsi vložíme půlky jablek a vaříme asi 5 minut. Poté jablka přendáme do nákypové formy. Šťávu svaříme do husta. Zmrzlinu necháme trochu rozmrznout. Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Zahřejeme gril. Dortový sáček naplníme krémem a nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme. Jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou rozdělíme na talíře.
www.netkucharka.cz