Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 slepice
3 velké mrkve
2 petržele
1 velká cibule
3 stroužky česneku
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
0,5 celeru
sůl
KNEDLÍČKY:
100 g drůbežích jater
1 vejce
1 bílek
1 lžíce másla
1 špetka majoránky
1 špetka pepře
sůl
2 stroužky česneku
strouhanka


Postup
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1,5 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.



www.netkucharka.cz