Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
slepice
1,5 l vody
sůl
2 lžíce rostlinného oleje nebo másla
2 lžíce hladké mouky
3 velké mrkve
2 petržele
3 stroužky česneku
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
0,5 celeru
50 g nudlí
Postup
Očištěnou, opranou slepici vložíme i s drůbky do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme částí vývaru a dobře povaříme. Vývar zahustíme zředěnou jíškou. Přidáme obrané a nadrobno nakrájené slepičí maso, zeleninu a ještě povaříme. Polévkové nudle, uvařené zvlášť, rozdělíme na talíře a zalijeme horkou polévkou.
www.netkucharka.cz