Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 malé tykve
sůl
300 g mletého masa
1 žemle
sůl
pepř
1 rajče
1 cibule
100 g oleje
1 vejce
0,12 l kyselé smetany
10 g hladké mouky
citron
Postup
Tykve oloupeme, vydlabeme, uvnitř osolíme a zakapeme citronem. Nádivka: Na polovině tuku osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme maso, máčenou žemli, sůl, pepř, vejce a nakrájené rajče. Nádivkou naplníme tykve, obalíme v mouce a vložíme na rozpálený tuk. Opečeme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Vysmahlou šťávu zaprášíme moukou a zalijeme smetanou.
www.netkucharka.cz