Šmigrustovka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
200 g uzeného bůčku
4 nožky klobásy
4 vejce
2 lžíce hladké mouky
4 lžičky krenexu
4 plátky citronu
pepř
chilli paprička
petrželka
sůl
1 litr vody


Postup
Uzené maso vaříme ve vodě doměka, poté vyjmeme z hrnce. Vývar zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Osolíme, přidáme krenex a povaříme. Na každý talíř dáme porci pokrájeného uzeného masa, kousky klobásky a vajec uvařených natvrdo. Polévku ochutíme pepřem, chilli, plátky citronu, petrželkou a zalijeme jí maso na talířích.



www.netkucharka.cz