Francouzská cibulačka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
7 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
900 g cibule nakrájené na kolečka
2 lžíce hladké mouky
2 l drůbežího vývaru
200 ml červeného vína
sůl
pepř
16 tlustých krajíčků bagety
60 g strouhaného ementálu


Postup
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule dozlatova. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje a narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme ementálem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.



www.netkucharka.cz