Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g hrachu
500 ml vody
30 g mrkve
30 g petržele
30 g celeru
30 g másla
30 g hladké mouky
špetka majoránky
špetka soli
česnek
špetka pepře
petrželka
Postup
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme. Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s chlebem, rohlíky nebo s nakrájenou osmaženou žemlí.
www.netkucharka.cz