Šči z kysaného zelí

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g hovězího, vepřového nebo skopového masa
500 g kysaného zelí
1 ks kořenové zeleniny
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce tuku
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
bobkový list


Postup
Do vroucí vody dáme vařit maso. Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou zeleninu a cibuli, přidáme rajčatový protlak a 20-30 minut před koncem varu je přidáme do polévky spolu s bobkovým listem, pepřem, solí a zásmažkou. Povaříme. Před podáváním buď maso rozporcujeme a podáváme se šči, nebo je vyjmeme a podáváme zvlášť s pikantní omáčkou.



www.netkucharka.cz