Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,5 slepice
30 g mrkve
30 g celeru
20 g petržele
1 cibule
2 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
sůl
pažitka
SEDLINA:
1 vejce
100 ml mléka
sůl
40 g šunky
olej


Postup
Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme, polévku procedíme, část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněž na kostičky a společně s masem, pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy. Zalijeme horkou polévkou a podáváme. Příprava sedliny: Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Nalijeme do vymaštěného kastrolku, přidáme drobně nakrájenou šunku. Vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše 2 cm a upečeme v troubě až sedlina ztuhne.



www.netkucharka.cz