Těstoviny v maltézské omáčce

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g těstovin (široké nudle)
1 citron
1 červený pomeranč
několik snítek petrželky
Omáčka:
1 červený pomeranč (kůra)
2 lžíce hladké mouky
1 sklenice mléka
1 žloutek
1 lžička másla
1 lžička pomerančové šťávy z červeného pomeranče
sůl
pepř


Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou kůru nakrájíme na nudličky. Mléko, mouku a žloutek rozmícháme v misce, misku vložíme do vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu a kůru, sůl, pepř. Těstoviny zalijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citronu, dílky pomeranče a nasekanou petrželkou.



www.netkucharka.cz