Víkendová omeleta

Kategorie: Vejce
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
200 g hrášku
200 g zelených fazolek
sůl
300 g žampionů
1 malá sklenka kukuřice
400 g uvařených brambor
1 červená paprika
4 paprikové párky
1 cibule
9 vajec
200 ml mléka
pepř
4 lžíce másla
1 lžíce sekané petrželky


Postup
Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slijeme a necháme okapat kukuřici. Brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Párky pokrájíme na kolečka. Oloupeme a drobně nakrájíme cibuli. Rozkvedláme vejce s mlékem, solí a pepřem. Jednu po druhé usmažíme 4 omelety. Přitom na každou dáme čtvrtinu připraveného hrášku, fazolek, žampionů, kukuřice, brambor, párků a cibule. Pro lepší chuť můžeme omeletu posypat nastrouhaným sýrem.



www.netkucharka.cz