Vývar s mrkví a petrželkou

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 morkové kosti
500 g masových kostí
2 cibule
1 stroužek česneku
500 g mrkve
0,25 celeru
1 petržel
2 lžíce oleje
1 svazek petrželky
sůl
pepř


Postup
Kosti dobře opláchneme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo posekáme. Celer, petržel a jednu mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, česnek a zeleninu. Zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme kosti, uvedeme do varu a vaříme zhruba 90 minut. Zbylou mrkev očistíme a nařežeme ji na tenké proužky. Polévku přecedíme a ochutíme solí a pepřem. Znovu ji přivedeme k varu, přidáme mrkvové proužky a asi 5 minut povaříme. Před podáváním polévku ozdobíme najemno posekanou petrželkou.



www.netkucharka.cz