Krocan ve vinném aspiku

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g pečeného krocana nebo husy
1 červená paprika
1 zelená paprika
3 lžičky želatiny
1 citron
0,5 citronu (šťáva)
0,5 l bujonu
sůl
pepř
0,5 sklenice vína
několik snítek petrželky
několik kaparů


Postup
Krocana nakrájíme na malé kousky, papriky na proužky, citron pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Do ohřátého bujonu vlijeme želatinu (rozpuštěnou v malém množství vody), zamícháme, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou šťávu, víno a necháme mírně vychladnout. Formičky naplníme kousky masa, papriky, petrželky a kaparů, zalijeme je rosolem a 2 hodiny necháme tuhnout. Hotové zdobíme plátky citronu.



www.netkucharka.cz