Kategorie: Předkrmy Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g pečeného krocana nebo husy
1 červená paprika
1 zelená paprika
3 lžičky želatiny
1 citron
0,5 citronu (šťáva)
0,5 l bujonu
sůl
pepř
0,5 sklenice vína
několik snítek petrželky
několik kaparů
Postup
Krocana nakrájíme na malé kousky, papriky na proužky, citron pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Do ohřátého bujonu vlijeme želatinu (rozpuštěnou v malém množství vody), zamícháme, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou šťávu, víno a necháme mírně vychladnout. Formičky naplníme kousky masa, papriky, petrželky a kaparů, zalijeme je rosolem a 2 hodiny necháme tuhnout. Hotové zdobíme plátky citronu.
www.netkucharka.cz