Kategorie: Zeleninové saláty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 kedlubny
1 červená čekanka
1 velká cibule
1 lžíce másla
1 lžička pálivé papriky
1 lžíce vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
sůl
1 mladá cibulová nať na ozdobu
Postup
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme tenké plátky kedlubny, krátce podusíme, vmícháme papriku a necháme vychladnout. Ocet, olej a cukr smícháme, přidáme lžíci studené vody a vidličkou rozšleháme. Na mísu střídavě urovnáme listy čekanky a plátky kedlubny. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka, upravíme na salát a pokapeme zálivkou. Salát ozdobíme cibulovou natí a podáváme k masovým nebo zapékaným pokrmům.
www.netkucharka.cz