Kategorie: Předkrmy Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
75 g hlávkového salátu
2 rajčata
150 ml kysané smetany
2 lžíce měkkého tvarohu
špetka bílého pepře
svazek petrželky
4 lžíce másla
bageta
špetka cayenského pepře
2 stroužky česneku
Postup
Salát očistíme, opereme a osušíme. Několik listů odložíme, ostatní posekáme. Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a nakrájíme na kostičky. Utřeme tvaroh se zakysanou smetanou, přidáme salát a rajčata. Dip dochutíme solí a bílým pepřem a necháme vychladit. Petrželku opereme a nadrobno posekáme. Umícháme s máslem, solí a cayenským pepřem do pěny. Bagetu rozkrájíme na 12 plátků, které potřeme petrželkovým máslem. Oloupaný česnek pokrájíme na velmi tenké plátky. Bagetu poklademe česnekem a zapékáme v předehřáté troubě asi 10 minut. Bagetu podáváme s tvarohovým dipem a ozdobíme lístky salátu.
www.netkucharka.cz