Chlebové řezy

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kmínový chléb
3 žervé
1 malá majolka
petrželka (na ozdobu)
RYBÍ NÁPLŇ:
1 konzerva ryb v oleji nebo v tomatě
1 lžíce majolky
pepř
3 lžičky citronové šťávy
1 nakrájená sterilovaná okurka
SALÁMOVÁ NÁPLŇ
150 g rozemletého uzeného masa nebo uzeniny
1 lžíce majolky
1 nakrájená sterilovaná okurka
hořčice
podle potřeby smetana
VAJEČNÁ NÁPLŇ
3 nadrobno rozsekaná natvrdo uvařená vejce
2 lžíce majolky
0,5 lžičky sardelové pasty
smetana (podle potřeby)
citronová šťáva (podle potřeby)
sůl


Postup
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na čtyři pláty. Každý plát pomažeme jinou náplní - rybí, salámovou a vaječnou, které připravíme vymícháním uvedených přísad. Přiklopíme čtvrtým plátem a necháme zabalené v alobalu asi 3 hodiny v chladničce. Když je řez proleželý, potřeme jej ze všech stran směsí žervé a majolky. Před podáváním krájíme tenké příčné plátky a každý zdobíme petrželkou. Řez můžeme také ozdobně nastříkat, necháme ztuhnout a potom krájíme a podáváme. Pomazánky k plnění můžeme střídat, ale musí se vždy chuťově vzájemně doplňovat.



www.netkucharka.cz