Pražský salát 2

Kategorie: Zeleninové saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
150 g libové vepřové pečeně
150 g telecí pečeně
100 g sladkokyselých okurek
100 g čerstvých nebo kompotovaných jablek
80 g cibule
sůl
pepř
1 lžička worchestrové omáčky
1 lžíce octa
300 g majonézy kořeněné


Postup
Vepřovou a telecí pečeni, oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na velmi jemné nudličky a přidáme na nudličky nakrájené a trochu vymačkané okurky. Tuto směs osolíme, opepříme, pokapeme worchestrovou omáčkou, octem a dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce vmícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou mísu a ozdobíme. Salát podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm, připravujeme z něj obložené chlebíčky, plníme jím rajčata, papriky, vydlabané špalíčky nakrájené ze salátové okurky. Příloha: bílý chléb, slané tyčinky apod. Z nápojů se hodí pivo nebo bílé víno.



www.netkucharka.cz