Portugalský salát

Kategorie: Ovocné saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
100 g hrušek
100 g jablek
0,5 citronu
100 g vařeného celeru
120 g sterilované kapie
100 g zelených oliv bez nálevu
Zálivka:
2 lžíce francouzské hořčice
100 ml olivového oleje
100 ml vinného octa
sůl
1 lžíce piniových semínek


Postup
Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou vody a zakapeme jí nakrájené ovoce, aby nezhědlo. Uvařený celer a kapii nakrájíme na kostičky. Hrušky, jablka, celer, kapie a olivy opatrně promícháme a těsně před podáváním je přelijeme vychlazenou zálivkou. Zálivka: Hořčici dobře promícháme s olejem, octem a solí. Přidáme piniová semínka, vše rozmixujeme a dáme do chladničky.



www.netkucharka.cz