Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
1 jablko vinné chuti
1 natvrdo vařené vejce
0,5 sklenice husté kysané smetany
1 lžička citronové šťávy
Na ozdobu:
2 kolečka citronu
1 červená paprika
2 snítky kopru
Postup
Jablko omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek nakrájíme a smícháme se strouhaným křenem. Žloutek rozetřeme, vmícháme smetanu, osolíme, přidáme křen a jablko. Vše promícháme, přikryjeme pokličkou a vychladíme. Hotovou omáčku můžeme ozdobit kolečkem citronu, proužkem papriky a koprem. Omáčku podáváme ke studeným pokrmům z masa a uzenin nebo k vejcím natvrdo.
www.netkucharka.cz