Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2 natvrdo vařená vejce
2 lžíce vinného octa
5,5 lžic oleje
4 lžíce kaparů
4 sladkokyselé okurky
2 lžíce sekané petrželky
sůl
pepř
Postup
Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořčici. Dochutíme octem, špetkou soli, pepřem a důkladně promícháme. Bílky a okurky nakrájíme na kostičky a vmícháme do omáčky. Přidáme petrželku a kapary, případně ještě osolíme nebo opepříme. Kaparovou omáčku podáváme k vařenému kapru nebo jiné rybě.
www.netkucharka.cz