Kategorie: Studená jídla Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
8 plátků toastového chleba
1 cibule
petrželka
50 g zelených oliv
2 lžíce majonézy
250 g tuňáka v oleji
petrželka
Na ozdobu:
hlávkový salát nebo rajčata
Postup
Cibuli pokrájíme spolu s petrželkou. Na kolečka nakrájíme olivy, přidáme majonézu a tuňáka. Vše smísíme a hmotou potřeme chléb. Vždy po dvou krajících přiklopíme k sobě a zatlačíme. Zabalíme je do potravinářské folie a uložíme na 60 minut do chladničky. Majonéza částečně prosákne do chleba a ten zvláční. Před podáváníme sendviče vyjmeme z folie a diagonálně rozkrojíme na trojúhelníky. Vyrovnáme ja na tác a podle chuti ozdobíme.
www.netkucharka.cz