Bůčkové závitky

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g krájeného bůčku
120 g sýra typu mozzralla
2 lžíce hladké mouky
220 ml mléka
2 lžíce másla
sůl
pepř


Postup
Připravíme jíšku z másla a mouky, rozředíme ji mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Sýr nakrájený na kostičky přidáme do jíšky a pomalu zahříváme, až se roztaví. Osolíme a opepříme. Na každý plátek bůčku dáme lžičku sýrové směsi a rozetřeme ji. Plátky svineme a každý závitek sepneme párátkem. Závitky vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě 5 minut zapékáme při teplotě 2000 °C.



www.netkucharka.cz