Zelené noky

Kategorie: Přílohy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
10 lžic polohrubé mouky
2 vejce
2 lžíce másla
3 lžíce sekané petrželky nebo kopru
sůl


Postup
Máslo utřeme se žloutky a moukou, dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků tak, aby vzniklo těsto podobné husté smetaně. Nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo kopr. Dřevěnou lžící, kterou pokaždé ponoříme do horké vody, vykrajujeme z těsta noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Až vyplavou na povrch, zmírníme teplotu a pod pokličkou ještě chvíli povaříme. Vodu scedíme. Noky podáváme jako přílohu k masu nebo dušené zelenině.



www.netkucharka.cz