Řecké masové jednohubky

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
200 g tvrdého bílého pečiva
1 cibule
500 g mletého telecího masa
3 vejce
3 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
5 lžic másla
2 lžíce oleje
700 g brambor
3 vejce
250 g koktejlových rajčátek
1 hlávka salátu
0,5 svazku tymiánu


Postup
Pečivo namočíme do vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vymačkáme přebytečnou tekutinu z pečiva a spolu s cibulí, vejcem a petrželkou je vmícháme do mletého masa. Směs pikantně osolíme a opepříme. Lžící nabíráme menší množství a mokrýma rukama vytvarujeme úhledné placičky. V pánvi rozpálíme lžíci másla se lžící oleje a opečeme maličké karbanátky. Oloupeme, nahrubo nastrouháme brambory a pikantně je okořeníme a smísíme s vejci. Ve velké pánvi rozpálíme 4 lžíce másla s 1 lžící oleje a usmažíme zlatavé bramboráčky, Omyjeme a rozčtvrtíme rajčátka. Rozebereme a opereme salát. Na každý bramboráček položíme list salátu, na něj karbanátek a rajčátko. Propíchneme párátkem a ozdobíme snítkou tymiánu.



www.netkucharka.cz