Krůtí hamburger s pikantní majonézou

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
650 g krůtích řízků
2 lžíce gyros koření
1 salátová okurka
1 stroužek česneku
žervé
250 g kysané smetany
sůl
pepř
200 ml kečupu
2 lžíce majonézy
mletá sladká paprika
3 rajčata
3 lžíce oleje
4 sezamové housky
8 listů hlávkového salátu


Postup
Maso pokrájíme na nudličky a posypeme gyrosovým kořením. Oloupeme okurku a jednu třetinu nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupeme a utřeme česnek. Obojí vetřeme do smetany a žervé. V misce smísíme kečup s majonézou, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. Rajčata a okurku nakrájíme na plátky. Krůtí maso prudce asi 5 minut opékáme na oleji. Housky rozpečeme a rozkrojíme. Do každé vložíme 2 listy hlávkového salátu, na ně rozdělíme pokrájená rajčata s okurkou a navrch opečené maso. Přidáme lžíci okurkové omáčky a překlopíme. Ochucenou majonézu podáváme zvlášť.



www.netkucharka.cz