Bramborový kugel

Kategorie: Přílohy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,5 kg brambor
3 středněvelké cibule
50 g macesové moučky
3 vejce
pepř
sůl
tuk na vymazání pekáče


Postup
Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou tekutinu. Cibuli také nastrouháme. Osolíme, mírně opepříme, smícháme s macesovou moučkou a žloutky z vajec. Z bílků uděláme pevný sníh a do těsta ho opatrně vmísíme. Vše rozprostřeme na vymazaný pekáč a pečeme ve středně horké troubě přikryté. (Kugel by měl trochu vyběhnout díky sněhu, těsto je ale těžké, a když nevyběhne, nevadí, bude dobrý i tak.) Po asi půl hodině se může odkrýt a nakonec je dobré trochu přitopit a vytvořit kůrčičku. Dá se jíst i studený.
Poznámka autora: Místo macesové moučky lze použít hrubou mouku, ale je jí potřeba dát víc, asi tak o třetinu, ale strašně špatně se to odhaduje.



www.netkucharka.cz