Ledovy salát Oropesa

Kategorie: Zeleninové saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 hlávka ledového salátu
1 větší broskev nebo nektarinka
1 zelené jablko Granny Smith (lze nahradit jakýmkoliv kyselejším
ne příliš aromatickým jablkem)
150 g šunky
200 g cihly
majolka
kečup
koření na dochucení zálivky (mix pepř, oregáno, ...)


Postup
Do velké mísy postupně nakrájíme ledový salát, vypeckovanou broskev (může, ale nemusí být zbavená slupky), jablko, šunku i sýr (doporučuji nestrouhat, ale nakrájet na kostičky). Zálivku z majolky a kečupu dochutíme kořením - pokud možno čerstvě natrhaným, v případě pepře čerstvě namletým (ideální je mix zeleného, bílého, černého i růžového pepře), záleží na individuální chuti. Vše dobře promícháme a dáme na chvíli do lednice. Servírujeme s celozrnnou bagetou a lehčím bílým vínem.



www.netkucharka.cz