Rajská omáčka

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce tuku
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 malá cibule
80 g rajčatového protlaku
cukr
ocet
sůl
několik kuliček pepře
několik kuliček nového koření
bobkový list
citron
5 dl vývaru


Postup
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčzta. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko.



www.netkucharka.cz