Letadélka z pařížského krému

Kategorie: Cukroví
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 dl sladké smetany
50 g práškového cukru
150 g čokolády na vaření
80 g másla


Postup
Do kastrolku dáme smetanu, polámanou čokoládu, cukr, máslo a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 10-15 minut. Krém necháme vychladnout, potom ho metličkou na sníh umícháme na pěnu, vložíme do sáčku s hladkou trubičkou a na plech pokrytý mastným papírem nastříkáme stejný počet polokoulí a špiček. Necháme ztuhnout a spojujeme. Z každé strany vpíchneme křídla, nakrájená z oplatků a jeden trojúhelník jako ocas. Takto připravená letadélka namáčíme v čokoládové polevě.



www.netkucharka.cz