Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 klobásy
1 menší hlávka zelí
3 jablka
1 menší celer
1 mrkev
1 cibule
sůl
drcený kmín
ocet
Na podlití:
vývar z masoxu
Na potření:
olej
hořčice
Na vymazání pekáče:
4 lžíce tuku
Postup
Zelí zbavíme zvadlých listů, nakrájíme na nudličky a promícháme s pokrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky. Zelí rozložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, posypeme kmínem, dochutíme octem a zalijeme dostatečným množstvím vývaru. V dobře vyhřátého troubě dusíme téměř doměkka. povrch klobás propícháme vidličkou a po obou stranách do nich uděláme zářezy. Poté je lehce potřeme olejem promíchaným s hořčicí a rozložíme na zelí. Krátce zapečeme.
www.netkucharka.cz