Vydatná moravská zelňačka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžička sladké a špetka pálivé papriky
sáček kysaného zelí
1 vepřová konzerva nebo dvojnásobný počet nožiček lepší moravské klobásy
0,5 kostky masoxu
0,5 l kávové smetany nebo mléka ( lze použít i kysanou smetanu)
4 lžíce sušené bramborové kaše (není nutná)
sůl
česnek


Postup
Cibuli zpěníme, přidáme papriku a zelí i s nálevem. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přidáme maso nebo klobásku na kolečka nakrájenou, masox a zalijeme smetanou s rozšlehanou sušenou kaší. Necháme zhoustnout a dochutíme solí a nastrouhaným česnekem. Podáváme s pečivem.



www.netkucharka.cz