Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
plát bůčku
0,5 kg brambor
2 mrkve
3 vejce
sůl
pepř
libeček najemno posekaný
Postup
Vepřový bůček zbavíme kostí a kůže, rozkrojíme na plát a paličkou dobře naklepeme. Na másle osmažíme nahrubo nakrájenou syrové brambory, jemně nakrájený libeček, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, zalijeme vejcem a necháme srazit. Tuto nádivku rozetřeme na bůček. Dobře smotáme a převážeme provázkem. Dáme na pekáč a přiklopíme a pečeme. Když je maso poloměkké, odkryjeme pokličku a přelijeme světlým pivem a pečeme doměkka a dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
www.netkucharka.cz