Zeleninový nákyp s uzeným masem

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
60 dkg míchané zeleniny (mrkev, květák, hrášek, fazolky, kedlubny, kapusta apod.)
20 dkg pečeného vepřového masa
4 dkg hrubé mouky
4 dkg másla
3 dl mléka
2 vejce
petrželka
sůl
pepř
Na vymaštění formy:
tuk
Na vysypání formy:
strouhanka


Postup
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Zeleninu poklademe vepřovým pokrájeným na kostičky a krátce zapečeme v troubě. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme v hustší omáčku. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, usekanou petrželku, sůl, pepř a nakonec tuhý sníh. Zeleninu s masem přelijeme omáčkou a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory.



www.netkucharka.cz