Vepřové řízky na šalvěji

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 lžíce mouky
1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje nebo lžička sušené
4 řízky bez kostí
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 červené cibule pokrájené na kolečka
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky moučkového cukru
4 rajčata rozkrájená na čtvrtky
sůl
pepř


Postup
Smíchejte na talíři mouku, šalvěj, sůl a pepř. Touto moukou poprášíme řízky po obou stranách. V pánvi rozehřejeme máslo a olej a dáme smažit řízky. Maso vyjmeme a usmažíme cibuli, rajčata spolu s cukrem. Podáváme se zelným salátem.



www.netkucharka.cz