Doktorova šunka

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 silnější plátky šunky
2 cibule
2 lžíce másla
0,5 lžičky mouky
0,4 l vína
0,5 stroužku česneku
sůl
pepř
0,5 lžičky rajčatového protlaku
špetka cukru
lžíce smetany
lžička sekané petrželky


Postup
Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 minut povaříme. Nakonec dolijeme podle chuti zbylé víno a zjemníme smetanou. Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.



www.netkucharka.cz