Malajské hovězí maso

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,5 kg zadního hovězího masa
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce octa
0,25 lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl
pepř
1 dl vývaru
cibule (dle chuti)
olej


Postup
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, promícháme vidličkou a utřeme do něj směs ze sojové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře. Necháme 1 hodinu odpočinout. Šťávu uschováme. Rozpálíme olej a maso po obou stranách dohněda opečeme. Podlijeme marinádou a doměkka dusíme. Na talíři maso polijeme šťávou s pečení a posypeme osmaženou cibulí nakrájenou na kolečka. Podáváme s rýží.



www.netkucharka.cz