Kategorie: Zvěřina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 králík
10 12 větších plátků slaniny
4 lžíce oleje
hladká mouka
několik kuliček celého pepře
několik kuliček jalovce
rozmarýn
bobkový list
trochu červeného vína
mletý pepř
sůl
Postup
Králíka rozdělíme na 10 - 12 kousků, opepříme, osolíme a zabalíme do plátků slaniny. Dobře zabalíme do plátků slaniny a zavážeme nití a vložíme do horkého oleje. Balíčky ze všech stran opečeme, podlijeme červeným vínem, přidáme koření a dusíme do měkka. Hotové balíčky dáme stranou, šťávu zahustíme lžící mouky rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme do zhoustnutí a přecedíme na maso. Podáváme s rýží nebo s jemným knedlíkem
www.netkucharka.cz