Krůtí řízky po čínsku

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 velká červená paprika
1 velká zelená paprika
velká cibule
dva stroučky česneku
60 dkg  krůtích řízků
tři polévkové lžíce oleje
sůl
bílý pepř
1 dl suchého bílého vína
dvě polévkové lžíce octa
0,25 l vývaru
polévkovou lžíci sójové omáčky
12,5 dkg sojových klíčků
1 polévkovou lžíci solamylu a


Postup
Papriky omyjeme a očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Maso umyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi zahřejeme olej a maso v něm postupně po všech stranách dohněda opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Maso vyjmeme. Ve výpeku dusíme cibuli a česnek až zesklovatí. Přidáme papriku a krátce podusíme. Vmícháme proužky masa. Podlijeme vínem, octem, vývarem a sojovou omáčkou,  a dusíme ještě 5 minut. Sójové klíčky opláchneme ve studené vodě necháme dobře okapat a přidáme do masové směsy. Solamyl utřeme s trochou vodou dohladka. Vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Nakonec vše ochutíme pepřem sojové omáčkou a cukrem. Podáváme s rýží.



www.netkucharka.cz