Kuře kung po

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
20 dkg kuřecích prsíček
0,25 lžičky soli
0,5 bílku z vejce
1 zelená paprika
4 lžíce oleje
1 cibulka
pár tenkých plátků zázvoru
4 sušené chilli papričky
1 lžička rýžového vína (nebo suchého cherry)
malý sáček arašídů


Postup
Maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme se solí a bílkem. Zelenou papriku pokrájíme na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej a maso chvíli smažíme. Vyjmeme ho na talíř, a na pánvi smažíme cibulku, zázvor, chilli papričky ze kterých jsme odstranili jadýrka a pokrájeli na drobno. To jen asi 1 minutu. Přidáme maso, zakápneme vínem a vše dobře promícháme a podusíme zase asi jen 1 minutu. Nakonec přidáme oříšky. Podáváme s rýží.



www.netkucharka.cz